Ochrana osobních údajů

Ochrana soukromí – zpracování osobních údajů (Chillair.cz)

Správce osobních údajů

Chillair, s.r.o.
Dědinova 2002/1
148 00 Praha – Chodov
IČ: 06611851

Osoba zodpovědná za ochranu osobních údajů

Patrik Fuska
tel.: 775 150 299
email: info@chillair.cz

Co se tu dozvíte

  1. Jaké údaje zpracováváme?
  2. Z jakých zdrojů máme vaše osobní údaje?
  3. Jste povinni nám vaše osobní údaje poskytnout?
  4. Proč a jak zpracováváme vaše osobní údaje?
  5. Jak dlouho vaše osobní údaje uchováváme?
  6. Jak se staráme o bezpečnost vašich osobních údajů?
  7. Kdo má k vašim osobním údajům přístup?
  8. Cookies a osobní údaje
  9. Jaká jsou vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů?
  10. Odkazy na legislativu

 

1- Jaké údaje zpracováváme?

Zpracováváme samozřejmě jen ty údaje, které jsou nezbytně nutné, které nám umožňuje zákon zpracovávat a které potřebujeme k jeho plnění. Laicky řečeno, potřebujeme vaše údaje, abychom vám mohli odeslat objednané zboží nebo vás třeba kontaktovat, kdyby nastal s objednávkou nějaký problém. V neposlední řadě vás také rádi informujeme o novinkách v naší nabídce nebo o případných slevových či jiných akcích.

Teď ale konkrétně:

  • Jméno, příjmení
  • Adresa (doručovací + fakturační)
  • Telefonní číslo
  • E-mailová adresa
  • Historie nákupů
  • Historie navštívených stránek webu
  • Historie akcí na webu (Přidání do košíku atp.)
  • IP adresa

2- Z jakých zdrojů máme vaše osobní údaje?

Ve většině případů nám své osobní údaje poskytnete v momentě odeslání objednávky.

Konkrétně:

  • Vyplněním a odesláním objednávky
  • Individuálně

3- Jste povinni nám vaše osobní údaje poskytnout?

Do ničeho vás nechceme a nemůžeme nutit, ale osobní údaje, které od vás zpracováváme, jsou nezbytné a potřebujeme je k řádnému odbavení objednávky, případné následné komunikaci a pro nás velmi důležitému zákaznickému servisu. Neboť vaše spokojenost je u nás prioritou.

Určitě vás nechceme zahlcovat nepodstatnými a otravnými nabídkami. Vaše osobní údaje po vyřízení vaší objednávky využíváme výhradně pro zlepšování našich služeb.

4- Proč a jak zpracováváme osobní údaje?

Vaše osobní údaje zpracováváme zejména proto, abychom vám byli schopni poskytnout a dodat naše zboží v té nejlepší kvalitě a to vše v rámci platné legislativy.

Konkrétní důvody zpracování osobních údajů jsou širokospektré, ale každý z nich musí mít svůj právní základ. Pro většinu z nich je právním základem:

  • Plnění zákona
  • Plnění smlouvy nebo jednání o jejím uzavření
  • Oprávněný zájem

Pro údaje, které nepatří do ani jedné z výše uvedených možností, potřebujeme speciální souhlas a odůvodnění, proč od vás takový údaj vyžadujeme.

Hlavní účely zpracování vašich osobních údajů:

  • Vyřízení objednávky
  • Vyřízení případného vrácení zboží či reklamace
  • Zodpovězení vašich dotazů
  • Zákaznický servis
  • Dynamicky cílenou nabídkou našeho zboží
  • Marketingová komunikace
  • Vnitřní správa, reporting a statistiky

5- Jak dlouho uchováváme vaše osobní údaje?

Vaše osobní údaje uchováváme po dobu nezbytně nutnou, kterou nám udává ve většině zákon. Např. archivační povinnost pro účely účetnictví.

Účel zpracování Doba uložení osobních údajů
Vyřízení objednávky Nejdéle 10 let od vystavení daňového dokladu (DUZP)
Vyřízení reklamace Nejdéle 5 let od ukončení reklamačního řízení
Dynamicky cílená nabídka zboží Nejdéle 30 dnů od odvolání souhlasu
Marketingové akce Nejdéle 30 dnů od odvolání souhlasu

 

6- Jak se staráme o bezpečnost vašich osobních údajů?

Bezpečnost vašich údajů je mimo vaší spokojenost jedna z našich priorit. Osobní údaje jsou pod neustálou elektronickou (bezpečnostní mechanismy) i fyzickou (dokumenty zabezpečeny proti možnému odcizení) kontrolou.

Veškeré osoby, které mají k vašim osobním údajům přístup v rámci plnění zákona či jiných smluvně převzatých povinností, jsou vázány smluvní mlčenlivostí. Dodržování všech zásad je pod neustálou kontrolou Správce osobních údajů.

7- Kdo má k vašim osobním údajům přístup?

Jak už jsme v tomto dokumentu několikrát zmiňovali, některé vaše osobní údaje musíme předávat určitým subjektům, aby došlo např. k plnění kupní smlouvy či jiných ustanovení, ke kterým nás opravňuje zákon. Dále také užíváme kvalitní technologické nástroje třetích stran za účelem marketingu/reklamy nebo pro zlepšení kvality námi poskytovaných služeb.

Buďme ale konkrétní:

Název Země Účel zpracování
Zásilkovna.cz CZ expedice objednávek
GLS CZ expedice objednávek
Google US analýza chování na webu, online reklama v síti Adwords
Facebook US online reklama, sdílení obsahu
GoPay CZ platební metoda, uhrazení objednávky
Heureka CZ hodnocení nákupu a produktu zákazníkem
Seznam.cz CZ online reklama
Instagram US online reklama, sdílení obsahu

 

8- Cookies a osobní údaje

Pro funkčnost našich webových stránek používáme soubory „cookies“, což jsou malé datové soubory ukládané na disk vašeho počítače. Používáme je k tomu, aby bylo možné vložit zboží do košíku a zpracovat vaši objednávku a dále abychom mohli lépe porozumět tomu, jakým způsobem jsou naše stránky používány a aby je bylo možné optimalizovat. Soubory cookies nám mohou např. říci, jestli jste naše stránky už v minulosti navštívili nebo jestli jste novým návštěvníkem. Pomáhají nám tak s vhodným cílením obsahu na míru uživatele a slouží k analýze dat. Tímto nám soubory cookies umožňují zvyšovat kvalitu našich služeb. Soubory cookies, které používáme, neukládají žádné osobní údaje ve smyslu těchto podmínek, ani jinak neshromažďují informace umožňující identifikaci konkrétní osoby, vyjma IP adresy.

Pokud si nepřejete soubory cookies přijímat, můžete v nastaveních vašeho internetového prohlížeče všechny soubory cookies z disku vašeho počítače vymazat, zablokovat jejich příjem a můžete také nastavit, abyste byli před uložením každého jednotlivého souboru na tuto skutečnost upozorněni. Se zakázanými cookies však není možné vložit zboží na našem e-shopu do košíku a provést nákup, lze stránky jen prohlížet.

9- Jaká jsou vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů?

Vaše osobní údaje jsou samozřejmě citlivé informace a máte bezesporu právo vědět, jak s nimi nakládáme. Neváhejte se na nás obrátit (info@chillair.cz, 775 150 299), pokud byste měli zájem využít některé z vašich níže uvedených práv.

  • Získaní opisu osobních údajů – data, které o vás uchováváme
  • Oprava osobních údajů – případná změna současně uchovávaných údajů
  • Výmaz osobních údajů – v případě, že si už nepřejete, aby byly vaše údaje námi nadále zpracovávány
  • Omezení zpracování osobních údajů – v případě, že si už nepřejete, aby byly určité vaše údaje námi nadále zpracovávány
  • Odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů – máte právo dříve poskytnutý souhlas odvolat
  • Vznesení námitky – v případe, že máte pocit, že je s vašimi údaji nakládáno nesprávně a vy si to nepřejete
  • Podání stížnosti – v případě jakéhokoliv problému se můžete obrátit na ÚOOÚ (my ale věříme, že veškeré záležitosti dokážeme vyřešit společně)

10- Odkazy na legislativu

Postupujeme vždy v souladu s platnou legislativou, jejíž plné znění najdete na těchto odkazech:

  • NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů)
  • Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění účinném od 1. července 2017
  • Zákon č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti ve znění účinném od 1. července 2017